Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!


Πριν από λίγες μέρες είχα δεχθεί με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, πρόσκληση της καλής μου φίλης Χριστίνας για να συμμετάσχω σ' αυτόν τον ευαίσθητο και καλοσυνάτο χώρο.Χριστίνα μου άπειρα ευχαριστώ κι από δω!Όπως ήταν φυσικό για μένα, την αποδέχθηκα χωρίς καν δεύτερη σκέψη, γιατί θεωρώ ότι όσες δυσκολίες κι αν έχω ή περάσω, ολοένα θα υπάρχουν κάποιοι που θα βιώνουν περισσότερες απ' τις δικές μου.Επομένως οφείλω ν' ανταποκριθώ, έστω κι αν η ξαφνική αυτή πρόταση ήταν και μια πρόκληση, γιατί δεν έχω καν εμπειρία σε κάθε είδους σύμπραξη.Θεωρώ τον εαυτό μου σχετικά πολύ νέο σ' αυτόν το χώρο και γι' αυτό αισθάνομαι πολύ τυχερός κι ευτυχισμένος συνάμα γι' αυτήν τη συμμετοχή, που ελπίζω με τη στήριξη όλων να πετύχει τον σκοπό της!
Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία τι λέει κάποιος για τον εαυτό του.Ποιος είναι, τι είναι κι αν πιστεύει ή δεν πιστεύει...Μεγαλύτερη όμως σημασία έχει, τι κάνει για όσα λέει κι ισχυρίζεται.Η ανάγκη για βοήθεια, οι αρρώστιες, η δυστυχία, η ζωή, ο ίδιος ο θάνατος που υπάρχει κι οσφραίνομαι γύρω μου, με ώθησαν να συμμετάσχω σ' αυτό το ξεχωριστό ιστολόγιο, μήπως καταφέρουμε τελικά όλοι μαζί να λυτρώσουμε έστω κι έναν συνάνθρωπό μας με την αγάπη μας.Γιατί αυτό που έχει μεγάλη σημασία κι αξία πάνω απ' όλα, είναι αυτή η ίδια η ψυχή.Έχω πια την πεποίθηση, ότι κάθε άνθρωπος στη γη έχει τη δική του αξιοπρέπεια και δεν έχει την ανάγκη μας από τρόφιμα, ρούχα και στέγη περισσότερο από ελευθερία, δικαιοσύνη και θεραπεία.Κι η σκέψη αυτή υπήρχε από καιρό, αλλά δεν ήταν εφικτό να γίνει λόγω αντικειμενικών χρονικών δυσκολιών.
Αυτός ο χώρος έχει δημιουργηθεί για να στεγάσει οποιαδήποτε ανάγκη βοήθειας κι αλληλεγγύης... ατομικά και συλλογικά.Να την κάνει ευρέως γνωστή μέσω του διαδικτύου σε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν με οποιαδήποτε τρόπο και κόστος.Να προτρέψει στο να μη φοβόμαστε την αγάπη, να προσθέσει χρώματα από χαμόγελα στη ζωή, να γίνει ένα τεράστιο κυματιστό ντόμινο καλοσύνης βάζοντας το δικό του λιθαράκι.Γι' αυτό σε προσκαλούμε να δούμε μαζί τον κόσμο διαφορετικά..!Εδώ πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου κάθε έκκλησης βοήθειας λόγω έλλειψης πληροφοριών κι ως εκ τούτου η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά όσους την επικαλούνται.Πλήθος τέτοιων δημοσιευμάτων θ' αλλιεύονται φυσικά κι από άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους.
Τέλος, δε γνωρίζω αν θα καταφέρω-και με τη βοήθεια της Χριστίνας-, να πετύχω όλα αυτά που ονειρεύομαι, αλλά τουλάχιστον οφείλω να προσπαθήσω... και κάθε αποτέλεσμα λιγότερο μ' ενδιαφέρει.Γνωρίζω όμως ότι συμμετέχω σ' ένα ιστολόγιο, που η θεματολογία του δεν κόβει εισιτήρια.Περισσότερη αξία έχει άλλωστε μια ζωή που χάνεται από απόγνωση κι αδιαφορία, από μια οποιαδήποτε πετυχημένη ή όχι προσπάθεια.Γι' αυτό σε θέλουμε δίπλα μας να περπατήσουμε μαζί, για να μπορέσουμε ν' αγαπηθούμε όλοι μαζί.Μήπως κάτι τέτοιο φαντάστηκε κι ο εμπνευστής αυτού του βίντεο;Είδες τελικά;Προσπάθησε να κάνεις ένα βήμα μπρος... τώρα πια ξέρεις... δεν είσαι μόνος, αλλά μοναδικός!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΝΕ:
"Ε, ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΙ ΟΛΟΥΣ!"
                                                                                                ανώνυμος

4 σχόλια:

  1. Ενταξει! Πολυ συγκινηθηκα!
    Δεν εχω κατι να προσθεσω, καθε λεξη με εκφραζει, ευχαριστω!
    το δε βιντεο ειναι απιστευτο! Ανεβαινει παραυτα στο φατσοβιβλιο!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι ένιωσα όταν πρωτοείδα το βίντεο και μου βγήκαν αυτές οι σκέψεις... και φυσικά το μόνο που σκέφτηκα ήταν να το αναδείξω!
      Να 'σαι καλά Χριστίνα μου!!!:-)

      Διαγραφή
  2. "Αλλά τουλάχιστον οφείλω να προσπαθήσω..."...εντάξει Νίκο, μιλάμε για μεγαλείο ψυχής... Να ξέρεις ότι πολύ σε εκτιμώ... Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ καλή κι ευγενική μου φίλη Joan για τα καλά σου λόγια... δεν πιστεύω ότι έχω τέτοια ψυχή!Πιστεύω όμως ότι είσαι υπέροχος Άνθρωπος κι αυτό φαίνεται απ' τις ξεχωριστές δημοσιεύσεις σου με τον όμορφο και χαρακτηριστικό τρόπο έκφρασης που χειρίζεσαι και που παρακολουθώ σιωπηλά!Γράφεις καταπληκτικά!Να περάσεις υπέροχα την εβδομάδα με την οικογένειά σου και να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή