Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ!


Κάθε φορά που λέω να ξεκινήσω ένα θέμα, δε μπορώ ν' αφήσω απ' έξω την επικαιρότητα και να κάνω τα στραβά μάτια.Άλλωστε σε ποιους;Αξίζει ο κόπος ν' ασχολείσαι με υπανθρώπους και με κτήνη;Κι αν σχολιάζω τέτοιες συμπεριφορές, μόνο θυμός κι αηδία βγαίνει από μέσα μου!Όμως θυμός και μίσος δε μπορούν να μεταδώσουν τίποτα περισσότερο από μια απλή σύγχυση στο μυαλό.Η ιστορία συνεχίζεται κι επαναλαμβάνεται με τους ίδιους όρους και ρυθμούς.Μια πολιτεία ανίκανη παρέα με αδέξιους δικαστικούς κι ευθυνόφοβους πραιτωριανούς αρνούνται να καταδικάσουν και να προστατεύσουν αθώα παιδικά όνειρα.Μια κοινωνία βολεμένη ν' αδιαφορεί συστηματικά για τον πλησίον της και μια οικογένεια εντελώς ανοχύρωτη, αμόρφωτη και κοιμισμένη στην στοιχειώδη προστασία!
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να διαιωνίζουμε ένα ανθρώπινο είδος εντελώς ανεύθυνα και σπέρνοντας τον τρόμο σε κατεστραμμένες ψυχές.Πριν από λίγες μέρες συνελήφθη ένα ακόμα τέρας του ζωικού βασιλείου για παιδεραστία!Ε και... μήπως πρόκειται ν' αλλάξει κάτι πέραν κι αυτής ακόμα της υποτυπώδους κατακραυγής.Μ' έναν καλό δικολάβο και το κάθαρμα σε λίγο καιρό πάλι έξω θα'ναι.Δε χρειάζεται καν να προσθέσω ότι υπάρχει ήδη και το πρόσφατο προηγούμενο της ατιμωρησίας του ίδιου δράστη!Ακόμα θυμάμαι αυτήν την ηλίθια φάτσα, που έσπερνε πάλι τον τρόμο πριν κάμποσα χρόνια.Την ίδια ακριβώς ζωώδη ακτινοβολία κουβαλούσε και τότε, όταν κυκλοφορούσε ελεύθερα με ανθρώπινη υπόσταση, κάνοντας εγκληματίες κι εκείνους που δε φρόντισαν να τον έχουν καταδικάσει κι απομονώσει.Επ' αυτοφώρω πιάνουν παιδεραστές και βρίσκουν τρόπο να ξεγλιστρούν.Κι αυτό συμβαίνει επειδή το συγκεκριμένο έγκλημα δυστυχώς αντιμετωπίζεται εντελώς ελαφρόμυαλα απ' την ίδια την κοινωνία.Εφόσον δεν είναι το δικό μας παιδί, δε μας νοιάζει!Μήπως έτσι όμως λειτουργούμε συνολικά στο βίο μας;Μερικές φορές οι αρχές αρνούνται ακόμα ν' ανακοινώσουν το όνομα του κτηνανθρώπου, για να προφυλάξουν το θύτη απ' το διασυρμό!Δίνουν περισσότερα δικαιώματα σ' αυτά τα κτήνη για να επιβραβεύσουν τις πράξεις τους, επειδή κατάφεραν να γεμίσουν ψυχικά τραύματα παιδικές φωνούλες!Από κάτι τέτοιους και παρόμοιους του είδους αυτού βγαίνουν ολόκληρες κυβερνήσεις, εφόσον έχουν λόγο και δικαίωμα για ν' αποφασίζουν μαζί με σένα το μέλλον τους!
Από παλιά γίνονταν τέτοια βάναυσα εγκλήματα.Και τότε που η τεχνολογία με τις ανέσεις θεωρούνταν ανύπαρκτες.Με δυο απλές και καλές κουβέντες, ένα σοκολατένιο γλύκισμα και λίγο παιδικό παιχνίδι τα στοιχειωμένα καθάρματα ολοκλήρωναν πάνω τους αυτά τα ζωώδη ένστικτα.Οι βιασμοί κάθε είδους ήταν ένα συχνό φαινόμενο κι ολόκληρες οικογένειες ζούσαν κάτω απ' το φόβο της σιωπής.Τότε όμως ήταν άλλες εποχές κι απ' τις πιο πρόσφατες που έχω στο νου μου(1993) και συγκλόνισαν το πανελλήνιο ήταν εκείνη η ιστορία του διαταραγμένου Δουρή, όταν ομολόγησε την κακοποίηση, τον βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου γιου του.Ποιος όμως ξέρει στα αλήθεια να πει τι έγινε;Άλλωστε αυτό δε μ' ενδιαφέρει καθόλου, αφού η πράξη τελέσθηκε!Για την ιστορία, στο κελί των φυλακών πάντως έμεινε μόνος του, αφού όλοι οι συγκρατούμενοι προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.Κι αν όντως υπάρχει επίγεια δικαίωση, τότε εκείνοι οι συγκρατούμενοι επιφύλαξαν στον ίδιο, ακριβώς την ίδια ιστορία που έκανε στο παιδί του.Είχαν βέβαια την υποστήριξη των δεσμοφυλάκων, γιατί έκαναν τα στραβά μάτια!Στο τέλος μη μπορώντας ν' αντέξει ο ίδιος άλλο αυτό το μαρτύριο, αυτοκτόνησε στο κελί του!Κάποιοι μίλησαν και για παιχνίδια συνείδησης!Ο τρόπος όμως της αυτοκτονίας έμελλε να θεωρηθεί σαν ένα είδος Θείας δίκης!
Στο σήμερα λοιπόν!Στη σεξουαλική κακοποίηση ανήκει κι αυτή ακόμα η εκμετάλλευση των ανηλίκων!Όλες αυτές οι κτηνωδίες έγιναν πια μια συνήθεια, γεννήθηκαν μέσα απ' την κοινωνία μας και προσπαθούν να τρυπώσουν σαν ένα κομμάτι της!Όμως ο ψυχανώμαλος και διεστραμμένος δεν είναι καν άρρωστος, αλλά εγκληματίας!Έχει περίσσιο θράσος, δεν έχει αναστολές και προπάντων δεν υπολογίζει τις συνέπειες, γιατί απλούστατα δεν τον ενδιαφέρουν!Ηδονίζεται και μόνο απ' τον τρόμο που προκαλεί!Γνωρίζει από πριν ότι θα καταφέρει να βγει απ' τη "στενή" σύντομα κι έτσι μετατρέπει άφοβα τον εαυτό του σε κανίβαλο Dr. Hannibal.Οι πραγματικές τιμωρίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες κι οι αποφυλακίσεις αυτών των ανθρωπόμορφων τεράτων έχουν γίνει συχνό φαινόμενο.Ας μην ψάχνουμε άλλες δικαιολογίες και φορτώνουμε όλα τα αμαρτήματα στην τεχνολογία.Η ελαφρότητα που αντιμετωπίζονται αυτές οι περιπτώσεις, σβήνουν πάνω στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών απ' τους γονείς!Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για να μένουν ατιμώρητα τα τέρατα.Δε σκέφτονται καν ότι η έλλειψη στοιχειώδους μόρφωσης και λογικής, ίσως να 'ναι ένας παράγοντας που πρέπει ν' αντιμετωπιστεί σωστά!Απ' την άλλη όμως αναρωτιέμαι... χρειάζεται πολύ λογική για να κάνουμε το αυτονόητο;Μήπως χρειάζονται περισσότερο οι γονείς την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση;Γι' αυτά τα τραγικά σφάλματα όλων καλείται να εκπληρώσει με τις αρρωστημένες ορέξεις του θύτη, ένα ανήλικο κι ανυπεράσπιστο παιδί!Σε κάθε έγκλημα νομίζω ότι συμμετέχουμε όλοι, αλλά τη μερίδα του λέοντος σ' αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ ότι έχουν οι γονείς, που χρειάζονται χαλιναγώγηση της ψωνάρας τους.Για κάθε παιδί ο γονιός(και προ πάντων η μητέρα) είναι το πρότυπο και το άγιο!
Τέλος έχω να πω ότι κανένα έγκλημα δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο απαίσιο κι αποτρόπαιο, αλλά ειδικά όσα έχουν να κάνουν με βιασμό ανήλικων παιδικών ψυχών, είναι απαραίτητο ν' αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία.Κι οι γονείς έχουν μεγάλη ευθύνη για τα παιδιά που έκαναν!Μήπως όμως τελικά δεν είμαστε πραγματικά έτοιμοι, για να φέρουμε στον κόσμο παιδιά;Προσπαθώντας ν' απαντήσω σε λίγες αράδες στις πτυχές αυτού του προβλήματος, εκτιμώ ότι η συνεχόμενη επαγρύπνηση με την κατάλληλη συμβολή κι ευαισθησία στα παιδιά, είναι κι ο σπουδαιότερος λόγος να μας αφυπνίσει, για να μην απορούμε βλέποντας πως εκκολάπτεται ένα αυγό του φιδιού!

ΝΑ 'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!

3 σχόλια:

  1. Σαφώς και ο ρόλος του γονιού, είναι ο,τι πιο ιερό, αλλά και δύσκολο Νίκο μου, και θέλει διαρκή αγώνα για να είμαστε όσο μπορούμε πιο σωστοί απέναντι στα παιδιά μας... Επίσης, θεωρώ πως αδικούνται τα καημένα τα ζωάκια, αν χαρακτηρίζουμε ζώο έναν παιδεραστή. Τα ζώα λειτουργούν ενστικτωδώς, ο παιδεραστής όμως, λειτουργεί βάσει -αρρωστημένου- σχεδίου και φυσικά είναι κτήνος! Καλό σ/κ Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την αίσθηση Πέτρα μου ότι κάνουμε παιδιά, έτσι απλά για να τα κάνουμε!Κανένας έλεγχος, κάθε κοινωνική αντίληψη διαμορφώνεται απ' τις κριτικές της ποσότητας των sosial media, όπου κάθε λογής προβολή κινείται γύρω απ' αυτά και δυστυχώς η αμορφωσιά καλά κρατεί!Τα βίτσια κι οι ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες που έχουν ορισμένοι γονείς, μεταφέρονται στα παιδιά!Έχεις δίκιο για τα καημένα τα ζώα... και να με συγχωρούν που τα πρόσβαλα, αλλά απέφυγα να χρησιμοποιήσω χειρότερη έκφραση από σεβασμό προς τον αναγνώστη!
      Να 'σαι πάντα καλά γλυκιά μου φίλη και να περάσεις χαρούμενο διήμερο!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Α ρε Νικο τι θεμα εθιξες και μερα που ειναι! Το ξερεις πως η νομοθεσια μας το βιασμο δεν τον τιμωρει γενικα ιδιαιτερα αυστηρα, ενω θα επρεπε να ειναι κακουργημα; Ποσω μαλλον η παιδεραστια!
    Ξερω πως δε συναδει με το κλιμα της επαναστασης της καλοσυνης αυτο που θα πω, μα αυτα τα κτηνη για μενα θελουν η σκοτωμα η ευνουχισμο και δημοσια διαπομπευση! Ευτυχως πλεον βγαζουν εστω τα προσωπα τους στη φορα να ντρεπονται να κυκλοφορησουν, αλλα δυστυχως το λιντσαρισμα απαγορευεται! Ακους; Το λιντσαρισμα απαγορευεται, αλλα αυτοι επιτρεπεται να κυκλοφορουν αναμεσα μας! Οξυμωρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή