Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΕ(Υ)ΧΕ..!!!


Οι ευχές που κάνουμε στον εαυτό μας είναι επιθυμίες που βγαίνουν αρκετές φορές αυθόρμητα και ανεξέλεγκτα! Βρίσκονται σε μεγάλη αφθονία και έξαρση ανάμεσα μας σε πολλές και διάφορες εκδόσεις. Είναι τόσο δυνατές, που δεν υπολογίζουμε ότι μπορεί να έχουν κοντινή συγγένεια και σχέση με την τύχη. Κοινά χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα είναι να κυκλοφορούν εντελώς λεύτερες, άναρχες και τυφλές! Ανήκουν στις μικρές καθημερινές μας ιστορίες!
Μέσα από αυτές αποζητούμε εκείνο το μαγικό τζίνι του Αλαντίν, που θα πεταχτεί έτσι ξαφνικά με ένα απρόσμενο και στα κλεφτά χάδι του μυαλού μας από το λυχνάρι του, για να αλλάξει το ρυθμό και τον σκοπό της ζωή μας... ακόμη και να μας απαλλάξει - αν γίνεται - από το φορτίο της άνοστης και ανορθόδοξης ζωής μας. Στην ουσία όμως το μόνο που κοιτάμε, είναι να γιατρέψουμε τον άρρωστο και φτηνό εγωισμό μας! Ζητάμε συχνά από το Θεό να μας προσφέρει τα αγαθά που έχει δώσει σε άλλους ανθρώπους, αρνούμενοι να αποδεχτούμε όσα Εκείνος μας χάρισε για κάποιον λόγο! Και η προσευχή είναι το κατάλληλο αντίδοτο για κάθε ευχή! Βάζει ταφόπλακα σε υλικά αγαθά, στις ζήλιες και στα γιατί! Στηρίζει και δένει πνευματικά. Ξαλαφρώνει από κάθε παραπανήσιο υλικό βάρος του μυαλού!
Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πύργο για να κατανοήσουμε τη δική μας γλώσσα και καταλήγουμε να έχουμε ξαναχτίσει τη Βαβέλ από την αρχή! Παραβλέπουμε τις απλές και αυτονόητες αξίες και ενοχλούμαστε που δεν κατέχουμε όσα αιχμαλωτίζουν τα μάτια γύρω μας! Με την άγνοια όμως των καταστάσεων που μας διακατέχει, αυτές οι διαρκείς επιθυμίες μπορούν να μας πετάξουν χωρίς να το πολυκαταλάβουμε έξω από τις πραγματικές και αναγκαίες ηθικές αξίες! Ας προσέχουμε λοιπόν τι θέλουμε να μας συμβεί, γιατί εκεί έξω καιροφυλακτεί και αυτό που δε θα θέλαμε να μας συμβεί!

χρήστης kritagenis kritas

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!:-)

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Χαρούμενο κι ευλογημένο μήνα να περάσεις καλή μου φίλη και χάρηκα πολύ με τη χαρά σου!!!Να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Καλο μηνα Νικο! Υπεροχη δημοσιευση! Ναι, πολλες φορες δεν ειμαστε ευγνωμονες για οσα εχουμε κι υστερα ερχεται κατι που δεν το θελαμε κι ευχομαστε να μην ειχε αλλαξει τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αυτό που λέμε Χριστίνα... "δε φτάνουν τόσα καθημερινά προβλήματα, αλλά προσπαθούμε να προσθέσουμε κι άλλα"!Γιατί κι η έντονη επιθυμία καταντάει στο τέλος να γίνεται ένα ακόμα πρόβλημα!Το ανήσυχο κι ανικανοποίητο του μυαλού δημιουργεί έναν κόσμο ανασφάλειας!Κι ο διαλογισμός αυτογνωσίας(όπως είναι μια προσευχή), είναι μια καλή μέθοδος για ν' απαλλαγούμε απ' αυτό το φορτίο!Να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  3. Τι υπέροχο κείμενο...
    Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα αυτονόητα ξεθωριάζουν σιγα-σιγα μεσα μας.
    Μακρυά από τη λησμοσύνη και την ανασφάλεια!

    Καλή δύναμη, Νίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή