Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!


Θα ξέρεις ότι αγαπάς όταν δε θα 'χεις την ανάγκη ν' αποδείξεις την αγάπη σου ούτε στον άλλον αλλά ούτε και στον εαυτό σου.Θα ξέρεις ότι αγαπάς όταν δε θα 'χεις την ανάγκη να ζητάς απ' τον άλλο ν' ανταποδίδει.Θα ξέρεις ότι αγαπάς όταν δε θα 'χεις προσδοκίες ούτε απ' τον εαυτό σου αλλά ούτε κι απ' τον άλλο.Θα ξέρεις ότι αγαπάς όταν δε θα 'χεις την ανάγκη ν' αλλάξεις απολύτως τίποτα ούτε στον άλλον αλλά ούτε και στον εαυτό σου, γιατί θα 'χεις συνειδητοποιήσει ότι όπως και να 'χει όλοι είμαστε ήδη τέλειοι.Αγαπάς τον εαυτό σου και τους άλλους όπως ακριβώς είναι κάθε στιγμή.
Πώς όμως μπορείς να γνωρίζεις εάν αυτό είναι αγάπη για τον εαυτό σου ή τους άλλους κι όχι καθαρός εγωισμός;Ποια η διαφορά ανάμεσα στο αγαπώ τον εαυτό μου και στο να 'μαι εγωιστής;Αυτός που αγαπά δεν το παίρνει προσωπικά.Αγαπά όπως και να 'χει, άνευ όρων, άνευ προϋποθέσεων, άνευ υποχρεώσεων, άνευ προσδοκιών.Αν αυτό που νιώθεις είναι εγωισμός τότε ό,τι και να συμβεί θα το πάρεις προσωπικά, θα νιώσεις προδομένος, πληγωμένος, θα μισήσεις το αγαπημένο πρόσωπο, θα νιώσεις ότι σ' εκμεταλλεύτηκε, ότι σ' αδίκησε και τόσα άλλα που απορρέουν απ' το ΕΓΩ μας.
Ο εγωισμός έχει τη ρίζα του στο φόβο, ενώ η αγάπη δεν έχει ανάγκη από ρίζες, είναι αυτή που είναι!
                                                                       Miguel Ruiz, Αγάπη η υπέρτατη επίτευξη 

Ο προαναφερόμενος Μεξικάνος συγγραφέας, εκπαιδευτικός και πνευματιστής είχε εκδώσει το 1997 το διάσημο βιβλίο του με τίτλο:"The Four Agreements"(Οι τέσσερις συμφωνίες).Στο βιβλίο αυτό υποστηρίζει την προσωπική ελευθερία απ' τις πεποιθήσεις και τις συμφωνίες που 'χουμε συνάψει με τον εαυτό μας και τους άλλους, με αποτέλεσμα να δημιουργούν περιορισμό και δυστυχία στη ζωή μας.Πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και μεταφράστηκε σε 38 γλώσσες.Το λάθος που συνήθως κάνουμε, είναι ν' αναζητάμε την αγάπη στους άλλους, ενώ μπορούμε να τη βρούμε μέσα μας!

ΝΑ 'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ 
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ Ν' ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

5 σχόλια:

  1. "Ο εγωισμός έχει τη ρίζα του στο φόβο, ενώ η αγάπη δεν έχει ανάγκη από ρίζες, είναι αυτή που είναι!"...πολύ μεστό το νήμα της πρότασης... Καλημερούδια φίλοι μου και καλή (και μαχητική) εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο συγγραφέας που η ζωή του δυο φορές έφτασε κοντά στο θάνατο γράφει για την αγάπη τόσο απλά και τόσο όμορφα !!!
    Καλή εβδομάδα φίλοι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως αυτό γλυκιά μου φίλη nikol να τον έσμπρωξε και το 'νιωσε περισσότερο!
      Την καλημέρα με την αγάπη μου στέλνω!!!:-)

      Διαγραφή