Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

Σε ανταποκριση στο υπεροχο καλεσμα της Πετρας να δημιουργησουμε μια κοινωνικη αλυσιδα, σας ενημερωνουμε για τη συλλογη τροφιμων μακρας διαρκειας στις κεντρικες πλατειες του Δημου Νικαιας κατα το μηνα Δεκεμβριο!

Το δελτιο τυπου:
Στο πλαίσιο των δράσεων «Στα Δύσκολα Μπορούμε Μαζί» ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη πραγματοποιεί εκστρατεία συλλογής τροφίμων με στόχο να ενισχυθούν οι οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης που έχει καταγράψει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία μέσα από θεσμούς συμμετοχής. Με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας  για 4 Κυριακές θα συλλέγουμε τρόφιμα για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου μας σε πλατείες της πόλης μας. Κάθε πρωτοβουλία  για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης έχει ανάγκη από συλλογικές δράσεις που υπηρετούν τις αξίες του ανθρωπισμού.  Γιατί όπως λέει και το σύνθημά μας « Στα Δύσκολα Μπορούμε ΜΑΖΙ»».
Η συλλογή τυποποιημένων τροφίμων (ελαιόλαδο, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζάχαρη) θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή σε κεντρικές πλατείες της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα :
22/11 Κεντρική πλατεία Αγ.Ι. Ρέντη

29/11 Πλατεία Χαλκηδόνας

6/12    Πλατεία Κουμπάκη

13/12  Πλατεία Δαβάκη

Η συγκεκριμενη ιδεα της Πετρας μου αρεσε τοσο πολυ, που λεω να την κανουμε μονιμη στηλη σε αυτο εδω το μετεριζι! Καθε κινηση κοινωνικης αλληλεγγυης που θα πεφτει στην αντιληψη μας θα ανακοινωνεται εδω και στο φατσοβιβλιο με την ετικετα "κοινωνικη αλυσιδα", ωστε να εχουμε οσο το δυνατον μεγαλυτερη συμμετοχη! Κι η παραμικρη βοηθεια προς το συνανθρωπο μας ειναι πολυ σημαντικη! Πετρα ευχαριστω για την ιδεα!

6 σχόλια:

  1. Χριστίνα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση. Τα κοινωνικά θέματα είναι ατελείωτα, απλά δεν "ευδοκιμούν" μέσω της συγκεκριμένης ανάρτησης μου. Κι αν βρεθεί κάποιος να πει ότι είμαι γκρινιάρα, θα έλεγα πως, σε πολύ πιο..εύπεπτα θέματα η ανταπόκριση είναι μεγαλύτερη, ας αναρωτηθούμε όλοι το γιατί... Καλό βράδυ σε σένα και στο φίλο Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασα να συμπληρώσω πως θα σας προτείνω από το μπλογκ μου αύριο το πρωί στην ανάρτηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιέπαινες τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες, αρκεί να υπάρχει συμμετοχή όλον το χρόνο κι όχι μόνο στις γιορτές!Πάνω απ' όλα όμως χρειάζεται να γυρίζουμε το κεφάλι δίπλα μας κι όχι να περπατάμε βλέποντας μόνο μπροστά μας!Τη σκέψη σου Χριστίνα μου να παραμείνει σαν ξεχωριστή ετικέτα η "κοινωνική αλυσίδα" τη βρίσκω καταπληκτική!Ένα μεγάλο μπράβο(κι ευχαριστώ συνάμα!) φυσικά για την επίσης ευρηματική ιδέα της καλή μας φίλης Πέτρας που-παρόλο δεν κόβουν εισιτήρια τέτοια θέματα-θύμισε στην υπέροχη γειτονιά μας, ότι υπάρχουν κι άνθρωποι με πραγματικές ανάγκες και σαφώς μεγαλύτερες από 'κείνες που ξεδιπλώνουμε μπροστά μας σ' ένα ψυχρό πληκτρολόγιο!
    Να 'στε πάντα καλά και να παραμείνετε Άνθρωποι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Νίκο καλημέρα, χρόνια σου πολλά με υγεία κι ο,τι επιθυμείς. Να είσαι πάντα καλά και πάντα στις επάλξεις! Καλό σ/κ σε σένα και στην Πεταλούδα μας :)

      Διαγραφή
    2. Σ' ευχαριστώ πολύ Πέτρα μου για τις ευχές σου, να 'σαι πάντα καλά με την οικογένειά σου και να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς!!!Χαρούμενη Κυριακή να περάσεις!!!:-)

      Διαγραφή
  4. Μπραβο σας παιδια πολύ σημαντικη πρωτοβουλία!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή