Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ!


Στο διαδίκτυο υπάρχει δημοσιευμένη μια ιστορία με αρκετές δόσεις καλοσύνης που κυκλοφορεί σαν πραγματική κι από μόνη της προξενεί μεγάλη εντύπωση!Δεν έχω δυνατότητα και γνώσεις για το κατά πόσο αυτή χαρακτηρίζεται αληθινή και πολύ λίγο μ' ενδιαφέρει, γιατί θα μπορούσε ν' ανήκει σε κάποιο φανταστικό σενάριο βγαλμένο από ένα παραμύθι ή μια κινηματογραφική ταινία.Δεν ανήκει όμως παντελώς στη σφαίρα της φαντασίας κι ίσως να 'χει γίνει και να την έχουν βιώσει κι άλλοι σε ίδιες δόσεις ή με κάποιες παραλλαγές.
Θέλω όμως πολύ να σταθώ στην καλοσύνη της και σαν σενάριο είναι μια πολύ καλή και συγκινητική ιστορία γεμάτη ανθρωπιά!Την παραθέτω λοιπόν έτσι όπως είναι γραμμένη αυτούσια για να τη διαβάσουμε.Στο τέλος της σύνταξης του κειμένου αναφέρεται ότι αυτό βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα απ' τη ζωή κάποιου γιατρού-δόκτορα Howard Kelly που έζησε απ' το 1858 έως το 1943.Περισσότερες πληροφορίες για τον κύριο μπορείτε να διαβάσετε φυσικά απ' τη βικιπαίδεια, αλλά κι από εδώ, όπου αναφέρει μερικές ενδιαφέρουσες και παραποιημένες πτυχές αυτής της ιστορίας.

"Μια μέρα, ένα πολύ φτωχό αγόρι που πουλούσε μικροπράγματα από πόρτα σε πόρτα, για να πληρώνει τα εισιτήρια του για το σχολείο, ένοιωσε πολύ πεινασμένο και στην τσέπη του δεν είχε παρά μόνο μερικές δεκάρες.Έτσι, αποφάσισε ότι στο επόμενο σπίτι, θα ζητούσε λίγο φαγητό.Ωστόσο, έχασε το θάρρος του, όταν μια όμορφη νεαρή γυναίκα άνοιξε την πόρτα.Αντί για φαγητό, ζήτησε ένα ποτήρι νερό.
Η γυναίκα κοίταξε το αγόρι, κατάλαβε ότι ήταν ταλαιπωρημένο και πεινασμένο κι αντί για νερό του έδωσε ένα ποτήρι γάλα.Το ήπιε μονορούφι και στη συνέχεια ρώτησε τη γυναίκα:"Πόσα σας χρωστάω;" "Δε μου χρωστάς τίποτα" απάντησε εκείνη."Η μητέρα μου μ' έχει διδάξει, να μην αποδεχόμαστε ποτέ χρήματα για την καλοσύνη που προσφέρουμε".Το αγόρι ευχαρίστησε θερμά τη γυναίκα και συνέχισε την πορεία του.Ένοιωσε δυνατότερος, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, αφού η πίστη του στους ανθρώπους και στο Θεό, είχε γίνει ισχυρότερη με το περιστατικό αυτό.
Χρόνια αργότερα, η υγεία της γυναίκας κλονίστηκε κι η ζωή της έφθασε σε κρίσιμη κατάσταση.Οι γιατροί του τοπικού ιατρείου, σήκωσαν τα χέρια ψηλά.Δε μπορούσαν ν' αντιμετωπίσουν εκεί την ασθένειά της.Την παρέπεμψαν σε ιατρικό κέντρο μεγαλύτερης πόλης, όπου την εξέτασαν οι γιατροί και της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις.Ο καθηγητής ιατρός κλήθηκε να κάνει τη διάγνωση.Όταν άκουσε το όνομα της πόλης απ' όπου ήρθε η ασθενής, ένα περίεργο συναίσθημα τον έλουσε.Αμέσως σηκώθηκε και πήγε κάτω απ' την αίθουσα του νοσοκομείου στο δωμάτιό της, ντυμένος με τη στολή του γιατρού.Την αναγνώρισε αμέσως.Πήγε πίσω στο δωμάτιο ιατρικών συσκέψεων αποφασισμένος να κάνει το καλύτερό δυνατόν, για να σώσει τη ζωή της.Από 'κείνη τη μέρα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση.
Μετά από ένα μακρύ αγώνα, η μάχη κερδήθηκε.Η ασθενής έγινε καλά.Ο Δρ. ζήτησε απ' το γραφείο οικονομικού, να του προσκομίσουν τα έγγραφα του ασθενή και το λογαριασμό για την τελική έγκριση.Όταν έφθασε στα χέρια του ο λογαριασμός του ασθενή, τον κοίταξε και στη συνέχεια έγραψε κάτι στην άκρη του χαρτιού και τον έστειλε πίσω, για επίδοση στην ασθενή.Εκείνη φοβόταν να τ' ανοίξει.Ήταν σίγουρη ότι θα 'πρεπε να πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας της μέχρι το τέλος της ζωής της.
Τελικά άνοιξε το φάκελο.Όπως διάβαζε το τιμολόγιο, μια φράση με μεγάλα γράμματα στο τέλος του χαρτιού τράβηξαν την προσοχή της."Ολοσχερώς εξοφλημένο, μ' ένα ποτήρι γάλα" κι από κάτω υπήρχε η υπογραφή του καθηγητή ιατρού.Θυμήθηκε!!!Δάκρυα χαράς πλημμύρισαν τα μάτια της κι άρχισε να προσεύχεται."Σ' ευχαριστώ Θεέ μου, που η δική Σου αγάπη, έχει εξαπλωθεί και φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων..."

Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα απ' τη ζωή του Δρ. Howard Kelly(1858-1943)."

Για το τέλος θα 'θελα να δείτε ένα βίντεο απ' το youtube που προέρχεται απ' τη μακρινή μας Ταϊλάνδη και χαρακτηρίζεται προϊόν τηλεοπτικής διαφήμισης από κάποια τοπική εταιρεία.Δείτε το απευθείας στο youtube για να διαβάσετε και τα λόγια σε μετάφραση.Η θεματολογία του είναι κοινή με την παραπάνω ιστορία μας.Είναι πολύ σύντομο(τρίλεπτο) κι είμαι σίγουρος πως θα συγκινήσει.Πιστεύω ότι έχει μεγάλη δύναμη για να μας παρακινήσει.Η καλοσύνη παράγει έμπνευση λοιπόν, γιατί είναι ο φεγγίτης της καρδιάς κι ίσως οι εμπνευστές του βίντεο να 'χαν υπόψη τους αυτήν την ιστορία!Με την καλοσύνη πάντως οδηγό όλα τ' αδύνατα γίνονται δυνατά!!!

                                    απ' το χρήστη dut888Α!!!:-)))

12 σχόλια:

  1. εχω διαβασει την ιστορια, εχω δει και το βιντεο πολλες φορες και καθε φορα νοιωθω το ιδιο ακριβως συναισθημα!

    καλη σας μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έτσι ακριβώς!Έχουν δημοσιευθεί πολλές φορές και τα δυο... ανήκουν σ' εκείνα που αφήνουν έντονα ίχνη μέσα μας!
      Χαρούμενο απόγευμα Κυριακής να περάσεις καλή μου Κικίτσα!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Την ιστορια δεν τγην ειχα διαβασει, αλλα ειχα δει το βιντεο το οποιο φυσικα παντα με εκανε να δακρυζω! Υπεροχη αναρτηση Νικο! Και τοσο σχετικη με τις προηγουμενες! Παντα η καλοσυνη τελικα διαχεεται ωσπου ερχεται πισω σε εμας! Την καλημερα μου με χαμογελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απ' τις ιστορίες που αφήνει διάχυτο συναίσθημα συγκίνησης!Υπάρχουν πολλές παρόμοιες ιστορίες καλοσύνης στο διαδίκτυο!Όταν καταφέρουμε να κάνουμε όλοι μας την καλοσύνη πράξη, τότε μόνο να είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει και σε μας.Αλλά ακόμα κι αυτό να μη γίνει, ν' αφήνουμε την ψυχή μας ελεύθερη και γυμνή μπροστά της, ξεχνώντας απογοητεύσεις και προ πάντων επιδιώξεις κι ανταλλαγές!
      Να 'σαι καλά Χριστίνα και πάντα να χαμογελάς!!!:-)

      Διαγραφή
  3. καλως σε βρηκα σε τουτο το σπιτικο την λατρευω αυτη την ιστορία σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτια μου να 'σαι πάντα καλά!Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε κι από δω και σε καλωσορίζω από τούτη τη φιλόξενη γωνιά της Χριστίνας μας!!!Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η ιστορία και χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!!
      Καλό απόγευμα να 'χεις με την οικογένειά σου και να περάσεις υπέροχα!!!:-)

      Διαγραφή
    2. τωρα πλεον δεν ειναι μονο δικη μου η γωνια, αλλα και δικη σου Νικολα!

      Διαγραφή
    3. Μη με παρεξηγείς Χριστίνα... όσο είμαι χαρούμενος που συμμετέχω στο ιστολόγιο, τόσο ακόμα είμαι ξαφνιασμένος... σιγά-σιγά θα προσαρμοστώ... γι' αυτό να με σκουντάς!Πάντως και πάλι σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!!:-)

      Διαγραφή
  4. Θαυμάσια ιστορία.
    Ευχαριστούμε πολύ !!!
    Όμορφος τούτος ο τόπος σου !!!
    Την καλημέρα μου ευγενικέ φίλε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλέ μου Αλέξανδρε!Είσαι υπέροχος Άνθρωπος!
      Ο τόπος τούτος είναι η ψυχική μου ηρεμία κι ανάταση!Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα συνεργασίας της Χριστίνας μας, που αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά!
      Να 'σαι πάντα καλά για να περνάς καλά!Έχεις την αγάπη μου!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Θα ματάρθω να δω μαζεμένα όλα όσα έχω χάσει Χριστινάκι μου!
    Δεν τα προλαβαίνω όλα τα δόλιο :)))
    Φιλιά και καλή εβδομάδα τσουπίτσα μου!

    Έπαιρνες τηλ πριν λίγες μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μας ξανάρθεις, να μας ξανάρθεις καλή μας Αριστέα!Είσαι πάντα καλοδεχούμενη!Αν και δεν έκανε τη δημοσίευση το Χριστινάκι μας, είμαι σίγουρος ότι θα διαβάσει το σχόλιό σου και θα σου απαντήσει!Πάντως συμπάσχω μαζί σου, γιατί στην ίδια κατάσταση βρίσκομαι αυτόν τον καιρό κι η έλλειψη χρόνου δε μ' αφήνει να βρίσκομαι ανάμεσά σας... κάπου σας έχω χάσει, αλλά-που θα πάει-θα σας ξαναβρώ!
      Να 'σαι πάντα καλά και χαρούμενη εβδομάδα να περάσεις!!!:-)

      Διαγραφή